Helpende handen
marketeer
om de hoek

Scroll down

Welbi is een nieuw online platform dat mensen uit de buurt samenbrengt om elkaar te helpen.

 

Welbi is een initiatief van Curando vzw en een samenwerking tussen verschillende partijen. Wij bouwden mee vanaf het prille begin, o.a.  met marktonderzoek, een strategische  workshop, consultancy rond UX en algemene strategie & advies.


Automatisch verzekerd

 


In je buurt

 


Snel & eenvoudig

 


Kies zelf wat en wanneer

Snel naar

Over Welbi

Welbi is een online platform dat mensen uit de buurt samenbrengt om elkaar te helpen.

Goedkoop en betrouwbaar voor wie helpende handen zoekt, gemakkelijk en fiscaal voordelig voor wie wil helpen. Zoek in je buurt, geef aan waarmee je wil helpen of waarvoor je iemand zoekt, en betaal nadien via de gratis app of je computer.
Eenvoudig, flexibel en betrouwbaar.

helpende
handen
om de hoek
Diepte-interviews – gebruikers

Voor Welbi was het natuurlijk erg belangrijk om op voorhand een duidelijk beeld te hebben van de percepties en wensen van potentiële Welbi-gebruikers.
Om hier een diepgaand beeld over te krijgen, kan je beroep doen op kwalitatief marktonderzoek zoals diepte-interviews en focusgroepen. In het geval van Welbi hielden we tal van 2 uur durende diepte-interviews.

De bevindingen goten we in een overzichtelijk rapport. Daarnaast hielpen we de aanbevelingen in de praktijk te zetten (zie ook hieronder bij strategie & advies).

imac-white-right

Wat is een diepte-interview?

Een diepte-interview is een kwalitatieve onderzoeksmethode tussen een interviewer en een respondent waarin a.d.h.v. gestructureerde, open vragen een bepaald onderwerp wordt besproken. Bedoeling is om percepties, redenen, meningen enz. te achterhalen.

Gespreksduur: 1,5 – 2 uur
Locatie: externe locatie
Benodigdheden: discussiegids

Diepte-interviews – medewerkers

Een erg belangrijke factor bij de lancering van elke nieuw product of dienst zijn de eigen medewerkers. Zij moeten immers het product mee naar buiten dragen. Hun input is cruciaal.

We hielden diepte-interviews met verschillende afdelingen. Net zoals bij de gesprekken met externe Welbi-gebruikers vertaalden we de bevindingen in een praktisch rapport en hielpen we dit te implementeren (cfr. strategie &advies hieronder).

{

Marketing without research is like sailing without a compass

UX consultancy & gebruiksgemak
Bij Welbi staat gebruiksgemak centraal. Elke doelgroep moet met sprekend gemak helpende handen kunnen vinden en/of aanbieden.

We hielpen mee elke schakel door een UX bril te bekijken. Welbi is nu erg eenvoudig te gebruiken, zelfs de digitale analfabeten ons ons vinden er eenvoudig hun weg.

Workshop
retentie & referral

Nieuwe gebruikers aantrekken is één ding, ze houden en zorgen dat ze weerkeren iets anders.

In een strategische workshop bekeken we hoe gebruikers aan Welbi te binden, de wetenschappelijke literatuur geeft immers heel wat tips & tricks. Vervolgens hielpen we dit praktisch toe te passen over het ganse platform.

Helpende handen via je smartphone?

Een helpende hand vinden in 3, 2, 1, … ? Kinderspel!
Uit het marktonderzoek bleek al snel dat een specifieke Welbi-app ontontbeerlijk is. Registreren, helpende handen zoeken en/of aanbieden, de betaling afronden… Het is allemaal een fluitje van een cent via de app!

 

Download de gratis app

Strategie & advies

Vanaf het prille begin deden we dienst als Welbi’s vaste aanspreekpunt rond strategie. We ontwikkelden samen de strategie en stelden we een concreet communicatieplan op, uiteraard gebaseerd op de uitgebreide analyse (marktonderzoek, workshop rond retentie & referral, …)

Vervolgens hielpen we Welbi de strategie te gieten in de verschillende communicatietools, zoals de website, de app, een vouwfolder, presentaties, enz. Ook hier pasten we principes uit wetenschappelijk onderzoek toe om de effectiviteit van de verschillende communicatie-tools te verhogen.

Co-creatie

Welbi is een co-creatie tussen Curando vzw en Cevi nv en wordt mee ondersteund door Ferm.

VZW Curando is een zorgvoorziening zonder winstoogmerk met 1200 medewerkers, 600 vrijwilligers en meer dan 350 jaar ervaring. Een begrip in de Vlaamse zorgsector.

www.curando.be

CEVI nv is een grote speler op de Vlaamse IT-markt, gespecialiseerd in het bouwen van  moderne en betrouwbare informaticasystemen, vooral voor overheidsinstellingen maar ook voor andere bedrijven. Het staat in voor de ontwikkeling van het platform en de app.

www.cevi.be

Ferm is een netwerk gedragen door vrouwen, waarmee mensen zich betrokken en verbonden voelen, op elk moment in het leven. Met een daadkrachtige visie op maatschappelijke thema’s.

www.samenferm.be

Blije klanten

“Een heel aangename samenwerking
en verregaande expertise. De inbreng
was een grote meerwaarde.
Een aanrader!”

-Lissa Boone

Projectverantwoordelijke Welbi

Cases
van klanten

RouteYou

Beter en mooier op pad met RouteYou

  analyse
  strategie
  begeleiding & optimalisatie

Welbi

Helpende handen marketeer
om de hoek

DD Engineering

Engineering the factories of tomorrow

evidence-based

specialisten in strategie

100% gericht op impact